Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Sigma objektiv 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS Sports

Sigma objektiv 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS Sports

16. 01. 2023.

Prvi i jedini 10x ultra telefoto zoom za mirrorless fotoaparate je stigao!

Ljubitelji fotografiranja prirode, divljih životinja i sporta, pozor!
SIGMA je pripremila moćni objektiv koji će vam omogućiti da zabilježite nevjerojatne trenutke uz pomoć novog, prvog i jedinog 10x ultra telefoto zoom mirrorless objektiva na svijetu. Provjerite što vam donosi SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports!

Prvi i jedini 10x ultra telefoto mirrorless zoom
Nova SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports je moćni ultra telefoto zoom objektiv dizajniran posebno za full-frame mirrorless fotoaparate i s jedinstvenom deseterostrukom žarišnom duljinom: od standardnog 60 mm polja pa sve do ekstremnog telefoto 600 mm ruba. Takva fleksibilnost omogućuje da brzo i učinkovito promijenite scenu koju želite obuhvatiti i pruža nevjerojatnu kreativnu slobodu.

Novorazvijeni linearni motor HLA (High-response Linear Actuator) zaslužan je za iznimno brz i precizan autofokus, ključan za fotografiranje subjekata koji se brzo kreću, poput životinja, vozila ili sportaša u akciji. Kod ovako raskošnog zoom raspona, jako je važno stabilizirati sliku: stoga će novi “OS2” algoritam, koji pruža 7 koraka stabilizacije na širokom te 6 koraka na telefoto kraju biti od velike koristi.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports: jedan objektiv za sve
Fotografiranje prirode, vozila ili sportskih događaja zahtijeva prilagodljivost i otpornost na različite uvjete. Zato je SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports opremljena zoom mehanizmom s dvostrukim rukovanjem: bilo preko zoom prstena ili izvlačenjem i uvlačenjem objektiva (Dual Action Zoom). Struktura objektiva otporna je na prašinu i zapljuskivanje, čime se može koristiti i kod izazovnijih vremenskih prilika.

Na samom objektivu smješten je niz gumba i prekidača koji omogućuju brzu aktivaciju ključnih funkcionalnosti. Čak tri AFL gumba mogu se, ovisno o modelu tijela fotoaparata, prilagoditi potrebama korisnika. Tu je i gumb za zaključavanje zoom mehanizma, prekidač za promjenu načina fokusiranja, limitator fokusa, prekidač za rad optičkog stabilizatora te prekidač za prilagođeni način rada. Sve to omogućuje da na licu mjesta odaberete onaj sklop funkcionalnosti koji vam je potreban za realizaciju vaše kreativne ideje.

Vrhunski materijali i tehnologije
Stabilne i visoke optičke performanse kroz čitav zoom raspon bile su izuzetno važne u razvoju ovog objektiva. Zato je optički dizajn prilagođen kako bi suzbio neželjene pojave, poput kromatskih aberacija koje se mogu javljati na telefoto duljinama. Čak 27 elemenata u 19 grupa brine se za optimalnu kvalitetu slike, baš kao i korištenje magnezijevih legura, karbonski ojačane plastike i termalno stabilnog kompozita (TSC) za robusnost i smanjenje težine.

Minimalna fokusna udaljenost je 45 cm na širokom rubu raspona. Istovremeno, maksimalno uvećanje od 1:2,4 pri 200 mm omogućuje snimanje makro fotografija, što pruža dodatnu fleksibilnost. Inteligentna optička stabilizacija u OS2 načinu rada, uparena sa senzorom ubrzanja koji detektira smjer pomicanja, omogućuje stabilne fotografije i kod panninga, što je posebno korisno u sportskoj fotografiji.

Ovaj je objektiv opremljen i robusnim priključkom za tripod TS-121, a kompatibilan je i s telekonverterima TC-1411 i TC-2011 (za L-mount). Bit će dostupan za E-mount i L-mount mirrorless fotoaparate u drugoj polovici veljače.

 

VSC Pro+ Internet Shop   Izrada Internet Trgovina