Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje Kodak centar d.o.o. internet prodavaonice (u daljnjem tekstu anigota.hr) na području Europske unije.

 

Korištenje

Usluge anigota.hr internet prodavaonice (kupnja uz uslugu dostave putem anigota.hr internet prodavaonice, kupnja sa uslugom preuzimanja u poslovnici putem anigota.hr internet prodavaonice) dostupne su na internetskim stranicama www.anigota.hr. Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem anigota.hr internet prodavaonice korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila. Iako anigota.hr nastoji pružiti najbolju moguću ponudu usluga, anigota.hr ne može garantirati da će usluge na anigota.hr internet prodavaonici odgovarati potrebama svakog korisnika.

 

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u anigota.hr internet prodavaonici.

 

Izjava o prodavatelju

KODAK CENTAR D.O.O.

Registriran: Trgovački sud u Zagrebu, reg. 1-4880

MBS:  080123461

MB :  3494675

OIB : 56307720607

Temeljni kapital: 27.600,00 kn uplaćen u cijelosti

Žiro računi:

HR6023600001101345826, Zagrebačka banka d.d.

SWIFT:ZABAHR2X

Član uprave: Andrea Krepelnik, direktor

- zastupa društvo pojedinačno i samostalno

Sjedište:

Maksimirska 112A

10 000 Zagreb

Hrvatska

Tel: +385 1 5393 976 

Fax: +385 1 2304 184

U daljnjem tekstu anigota.hr

Cijene

Cijene su izražene u eurima (EUR) i u njima je uračunat PDV. Cijene mogu biti ažurirane više puta dnevno te se može dogoditi, zbog samog procesa ažuriranja, da cijena u trgovinama nije ista kao na internet prodavaonici www.anigota.hr. Dodatno, anigota.hr zadržava pravo u nekim slučajevima postaviti - imati, različite cijene proizvoda u trgovinama i internet prodavaonici anigota.hr. Anigota.hr zadržava pravo bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude. Iznimno u situacijama ukoliko je došlo do greške pri utvrđivanju cijene anigota.hr može odbiti isporučiti takvu narudžbu. Cijena za svaki proizvod utvrđuje se pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Cijena za isti proizvod može se razlikovati u odnosu na vrstu plaćanja. U tom slučaju, na svakoj pojedinačnoj stranici proizvoda navedene su sve važeće cijene u odnosu na različite vrste plaćanja.

 

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne na anigota.hr internet prodavaonici.

 

Slike i opisi

Anigota.hr pokušava biti što preciznija u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

 

Zaštita podataka

Tajnost podataka zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i anigota.hr stranica.

 

Servisni uvjeti

Uz neke proizvode izdaje se jamstveni list. Na jamstvenom listu definirani su uvjeti jamstva i kontakti servisa. Ukoliko je izdavatelj jamstva anigota.hr molimo kontaktirati anigota.hr kako bi vas uputili tko je u tom slučaju ovlašteni servis. Reklamacija na neispravan proizvod ostvaruje se prema uvjetima navedenim u jamstvenom listu proizvoda. Ako u jamstvenom razdoblju bude potreban popravak proizvoda korisnik se može prvo obratiti trgovini gdje je kupljen proizvod, ili servisu, kako bi dobio podrobnije informacije vezano za postupak reklamacije.

 

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem anigota.hr internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, reklamacija/povrat robe.

 

Registracija

Kako bi se korisnik registrirao na anigota.hr internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti anigota.hr na e-mail adresu: info@anigota.hr

 

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Dodaj u košaricu“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate (Checkout proces). Po primitku narudžbe anigota.hr šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu kojom se korisnik registrirao.

Ukoliko korisnik ne primi takvu obavijest treba se prijaviti na anigota.hr internet prodavaonicu, provjerite jesu li u košarici proizvodi koje je naručio te ponoviti Checkout proces.

Anigota.hr obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode anigota.hr nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na anigota.hr internet prodavaonici nisu obvezujuće.

 

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web shopu ili telefonski na tel. 01 5393 975. Anigota.hr dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem anigota.hr internet trgovine obavlja kurirska služba In-Time, ili ponekad anigota.hr vlastitim dostavnim vozilima. Za sve narudžbe koje se dostavljaju putem službe In-Time dodatne informacije o paketu mogu se saznati na poveznici LINK. Uobičajeni rok dostave je od jednog do tri radna dana od dana potvrde narudžbe (za otoke i više, ovisno o rasporedu dostave In-Time-a). Dostava se kod izrade narudžbe automatski uračunava u cijenu te je istaknuta na ponudi.

 

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt – ulaz u kuću, ulaz u zgradu (od izuzetka su neki otoci gdje se roba dostavlja do najbližeg poštanskog ureda). Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera - koje je isti vratio anigota.hr internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) anigota.hr ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. Anigota.hr zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

 

Zamjene, reklamacije i povrat proizvoda i prigovori

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem anigota.hr internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

U obliku Informativnog obrasca o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji (korisnici ga mogu pronaći ovdje), navode se prava i obveze potrošača, kao i obveze i prava trgovca u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete pronaći ovdje.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, članak 10.) tvrtka Kodak Centar d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga anigota.hr webshop-a korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Kodak Centar d.o.o.

Maksimirska 112a, 10 000 Zagreb,

ili na e-mail adresu: info@anigota.hr 

odnosno na telefax broj: 01/ 2304 184

Anigota.hr se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: Ime, prezime i adresu.

 

Povrat uplate

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu anigota.hr se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

 

Marketinške aktivnosti

Anigota.hr zadržava pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti (newsletter) putem email kanala različitim kupcima anigota.hr internet prodavaonice. Ukoliko kupac želi može odjaviti primanje promotivnih aktivnosti klikom na poveznicu unutar promotivnog email-a ili poslati zahtjev za odjavom elektroničkom poštom na kodak-centar@kodak-centar.hr

 

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj anigota.hr internet prodavaonice je zaštićen. Anigota.hr ostvaruje jedinstveno pravo na korištenje predmetnog sadržaja. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama anigota.hr internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati anigota.hr te za to dobiti pisano odobrenje.

 

Povezane internet stranice

Web stranice anigota.hr internet prodavaonice uključuju linkove na druge internet stranice. Materijali na tim stranicama su izvan kontrole anigota.hr. Korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

 

Dio web stranica anigota.hr internet prodavaonice predviđen je za oglašavanje. Oglašivači odgovaraju za objavljene materijale, odnosno da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Anigota.hr ne odgovora za bilo kakve pogreške i nepravilnosti spomenutih marketinških materijala.

 

Dostupnost anigota.hr internet prodavaonice

Pristup na internetske stranice anigota.hr internet prodavaonice (https://www.anigota.hr) ponekad može biti otežan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

 

Način plaćanja

 

Načini plaćanja za narudžbe robe putem web shopa:

JEDNOKRATNO PLAĆANJE

- Plaćanje po dostavi gotovinom

- Diners, Mastercard, Maestro, Visa karticama svih banaka.

- Uplata po ponudi - internet bankarstvom, uplatnicom u banci ili virmanom.

 

OBROČNO PLAĆANJE

Mastercard kartice Zagrebačke banke d.d. do 24 rate bez kamata.

Visa kartice Zagrebačke banke d.d. do 12 rata bez kamata

Visa Premium kartice Privredne banke d.d. do 12 rata bez kamata.

Visa kartice Privredne banke d.d. 3 – 6 rata bez kamata.

Diners kartice do 24 rata bez kamata.

 

OPERATIVNI NAJAM

GRENKE - Financiranje opreme za pravne osobe putem operativnog najma.

 

Plaćanje po ponudi

Ukoliko korisnik kupnju želi obaviti plaćanjem po ponudi, narudžbu može kreirati putem web shopa i odabrati opciju plaćanja - uplatnica/virman.

Nakon što korisnik odabere proizvode koje želi naručiti te potvrdi narudžbu, povratno na e-mail adresu dobit će automatski ponudu s točnim iznosom za uplatu. Narudžbu će provjeriti web shop administrator te kontaktirati korisnika. Ukoliko su naručeni proizvodi raspoloživi web shop administrator ih rezervira do evidencije uplate. Roba se šalje nakon što uplata bude vidljiva na računu anigota.hr-a (provjerava i obrađuje web shop administrator).

 

Plaćanje po dostavi:

Uslugu plaćanja po dostavi (pouzećem) anigota.hr nudi za područje cijele Hrvatske, osim određenih područja u kojima nije dostupna usluga dostave In-Time dostavne službe.

Način plaćanja u slučaju plaćanja robe po dostavi je isključivo gotovina (C.O.D. – Cash On Delivery), a maksimalan iznos računa koji se može platiti gotovinom dostavljaču je 2.500,00 €

 


VSC Pro+ Web Trgovina   Izrada Web Shopa