Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Sony predstavlja 24-70mm f/2.8 GM II

Sony predstavlja 24-70mm f/2.8 GM II

28. 04. 2022.

Najnoviji objektiv G Master™ serije u Sony-evoj liniji E-mount s vodećim optičkim dizajnom, naprednim autofokusom i još mnogo toga

Sony je danas najavio 67. objektiv u svojoj liniji E-mount bez zrcala - dugo očekivani, FE 24-70mm f/2.8 GM II (model – SEL2470GM2). Sony je razvio najlakši F2.8 standardni zum objektiv na svijetu koristeći svoju vodeću tehnologiju pri izradi objektiva za pružanje zadivljujuće rezolucije i prekrasnog bokeha poznatog u Sony-evoj "G Master" seriji. FE 24-70mm F2.8 GM II jedan je od najsvestranijih objektiva u liniji i stvoren je za fotografe, videografe i kreatore hibridnog sadržaja.

 

 

“Prošlo je šest godina otkako je Sony objavio prvi 24-70 mm F2.8 G Master i u to vrijeme su se potrebe naših kupaca promijenile,” rekao je Yann Salmon Legagneur, direktor marketinga proizvoda, Digital Imaging, Sony Europe. “Uvijek slušamo našu zajednicu i dizajnirali smo novi FE 24-70mm F2.8 GM II na temelju povratnih informacija kreatora. Budući da je žarišna duljina od 24-70mm iznimno popularna, bilo je imperativ da nastavimo s unaprjeđenjem kako bismo našu najnapredniju tehnologiju doveli do najpoželjnije leće naših kupaca. Danas smo oduševljeni što predstavljamo najmanji i najlakši f/2.8 standardni zum objektiv na svijetu.”

Unaprijeđena kvaliteta slike u zum objektivu koji je konkurent glavnim objektivima[i]

FE 24-70mm F2.8 GM II izvrstan je za kompaktno, ali svestrano postavljanje i omogućuje korisnicima snimanje iznimno oštrih, detaljnih slika i za fotografije i za video. Novi objektiv ima visoku razlučivost po cijelom kadru — čak i sa širom otvorenim otvorom blende. Potpuno redizajnirani "optički put" sadrži pet asferičnih elemenata, uključujući dva visoko precizna XA (ekstremno asferična) elementa. FE 24-70mm F2.8 GM II također uključuje dva ED (ekstra-niska disperzija) plus dva Super ED staklena elementa. U kombinaciji s novim mehanizmom plivajućeg fokusa, objektiv učinkovito kontrolira kromatsku aberaciju, astigmatizam, izobličenje tako da se postiže izvanredna razlučivost u cijelom području slike pri svim postavkama zuma i otvora blende.

Čak i pri snimanju u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja, FE 24-70 mm F2.8 GM II postiže izvrsnu jasnoću učinkovitim prigušivanjem odbljeska i "duhova". To je zahvaljujući Sonyjevom originalnom Nano AR Coating II, koji proizvodi jednoliku antirefleksnu prevlaku na površini leće. FE 24-70mm F2.8 GM II proizvodi zadivljujući bokeh u cijelom rasponu zumiranja s prekrasnim i gotovo savršeno kružnim bokehom sa svojim naprednim optičkim dizajnom i novorazvijenom jedinicom otvora blende s 11 oštrica.

U ovom novom dizajnu od 24-70mm, ovaj objektiv pruža izvanredne performanse izbliza s minimalnom udaljenosti izoštravanja od 0,21 metar na 24 mm i 0,30 metara na 70 mm i uz maksimalno povećanje od 0,32x.

Brz i precizan autofokus

FE 24-70mm F2.8 GM II postiže pouzdan fokus korištenjem četiri Sonyjeva originalna XD (ekstremno dinamična) linearna motora, plutajućeg mehanizma fokusa i napredne kontrole leće - čak i kada snimate objekt koji se brzo kreće. Osim toga, objektiv podržava kontinuirano snimanje do 30 fps za fotografije i 4K 120p video snimanje s autofokusom.

FE 24-70mm F2.8 GM II omogućuje potpunu izvedbu AF praćenja čak i kada snimate fotografije sa smanjenim otvorom blende, što omogućuje korištenje dublje dubine polja kako bi se osiguralo da pokretni subjekti ostanu u oštrom fokusu pri kontinuiranom snimanju. Izvedba AF praćenja objektiva tijekom zumiranja otprilike je dva puta bolja od prethodnog modela.

Profinjene mogućnosti za kreativno snimanje filmova

Sa svojim konstantnim maksimalnim otvorom blende F2.8, zadivljujućim performansama AF-a, svestranom kontrolom i solidnom pouzdanošću, FE 24-70 mm F2.8 GM II dizajniran je za sve vrste video aplikacija. Objektiv nudi iznimno tih AF rad zahvaljujući XD linearnim motorima i novorazvijenoj jedinici otvora blende. Koristeći najnoviju tehnologiju objektiva, FE 24-70 mm F2.8 GM II smanjuje "focus breathing", pomak fokusa i aksijalni pomak prilikom zumiranja za glatke video snimke. Ovaj objektiv također podržava funkciju "breathing compensation" koja se nalazi u kompatibilnim fotoaparatima serije Alpha.

Kao dodatnu pogodnost za napredno kreiranje videozapisa, najnoviji objektiv uključuje Linear Response MF (ručno fokusiranje) koji osigurava visoku ponovljivost pri ručnom izoštravanju jer prsten za fokusiranje izravno i uzastopno reagira na suptilnu kontrolu. Također uključuje prsten za otvor blende koji omogućuje brzu, izravnu i jednostavnu ručnu kontrolu otvora blende/irisa. Namjenski prsten irisa omogućuje kontrolu bez klikova za postizanje glatkih prijelaza dubine polja.

Mobilnost bez premca

Dizajniran za savršeno uparivanje sa Sonyjevim kompaktnim fotoaparatima Alpha™ sustava E-mount, FE 24-70 mm F2.8 GM II najmanji je i najlakši 24-70 mm F2.8 zum na svijetu u svojoj klasi i nudi neviđenu fleksibilnost i slobodu snimanja. FE 24-70mm F2.8 GM II teži samo 695 grama, otprilike 20% manje od originalnog 24-70mm F2.8 G Master. Duljina leće smanjena je za 16mm, a ukupni volumen smanjen je za otprilike 18%.

Usporedba veličine: FE 24-70mm f/2.8 GM II (lijevo) Vs. FE 24-70mm f/2.8 GM (desno)

Pouzdanost i poboljšana kontrola

Novi FE 24-70mm F2.8 GM II razvijen je na temelju povratnih informacija profesionalaca kako bi ponudio još bolju kontrolu i upotrebljivost od prethodnih modela.

Novi model uključuje:

  • Prekidač za glatkoću zumiranja za podešavanje zakretnog momenta prstena zumiranja, bilo čvrsto ili glatko
  • Novododani prsten za otvor blende s prekidačem za uključivanje/isključivanje i prekidačem za zaključavanje irisa
  • Dvije prilagodljive tipke za zadržavanje fokusa
  • Prsten za fokus koji izravno i linearno reagira na suptilnu kontrolu pri ručnom fokusiranju
  • Novi dizajn sjenila s otvorom za kontrolu kružnih polarizirajućih filtera (promjer 82 mm)
  • Središte gravitacije natrag prema nosaču za bolje rukovanje i rad
  • Ažurirani dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža dodatnu pouzdanost za vanjsku upotrebu u zahtjevnim uvjetima. Gumbi i prekidači su opremljeni gumenim brtvama, a gumeni prsten brtvi nosač objektiva. Prednji element leće također ima fluorni premaz koji odbija vodu, ulje i druge nečistoće, a istovremeno olakšava brisanje svih onečišćenja ili otisaka prstiju koji se pričvrste za površinu leće.
VSC Pro+ Internet Prodaja   Online prodaja