SONY Digitalni fotoaparat Cyber-shot DSC RX100 VII (DSCRX100M7.CE3)

9.599,00Kn

Cijena s popustom: 9.119,05Kn
Ušteda: 479,95Kn

Kompaktni fotoaparat RX100 VII, nenadmašno automatsko fokusiranje.

  • 20,1 megapiksela
  • ZEISS® Vario-Sonnar T* 24 – 200 mm, F2,8 – 4,5 visoke rezolucije
  • AF brzinom od 0,02 s, 357 točaka AF-a za prepoznavanje faza žarišne ravnine i 425 točaka AF-a za prepoznavanje kontrasta
  • 4K HDR (HLG) snimanje, ulaz za mikrofon, zaslon osjetljiv na dodir koji se okreće za 180 stupnjeva

Na zalihi

SKU: 49210-596 Kategorije: , Oznaka:

Product Description

Širok raspon zumiranja na fotoaparatu koji stane u džep
Ugrađeni Objektiv za zumiranje ZEISS® Vario-Sonnar T* 24 – 200 mm, F2,8 – 4,5 obuhvaća širok raspon zumiranja ekvivalentan dvama standardnim objektivima za zumiranje (24 – 70 mm i 70 – 200 mm) u vrlo kompaktnoj veličini. Konfiguriran je s osam asferičnih elemenata objektiva s 13 asferičnih površina radi postizanja maksimalne rezolucije, jasnoće i kontrasta u cijelom rasponu zumiranja i sve do ruba slika. Četiri Sonyjeva originalna AA (napredno asferična) elementa minimiziraju sferične i kromatske aberacije i kome.

Novi slikovni senzor koji nudi nove razine radnih značajki
Novorazvijeni slojeviti CMOS slikovni senzor od 1,0 inča Exmor RS™ funkcionira u kombinaciji s najnovijim BIONZ X™ slikovnim procesorom radi pružanja iznimnih performansi. Rezultat je brzo snimanje bez prekida brzinom do 20 sl./s i pojedinačno snimanje niza fotografija brzinom do 90 sl./s. Pouzdano AF/AE praćenje moguće je zahvaljujući brzoj aritmetičkoj obradi 60 puta u sekundi radi prediktivnog praćenja kretanja objekta, a elektroničko tražilo i LCD monitor također su korisni uz poboljšanu kvalitetu slike i glatki prikaz od 60 sl./s tijekom snimanja.

Snimanje brzinom do 20 sl./s bez prekida uz AF/AE praćenje
Sada možete koristiti snimanje bez prekida brzinom do 20 sl./s uz AF/AE praćenje da ne biste iz vida izgubili pokretni objekt ni u telefoto rasponu. Precizno, pouzdano AF/AE praćenje utemeljeno je na brzoj aritmetičkoj obradi do 60 puta u sekundi tijekom neprekidnog snimanja. (A) Snimanje bez potamnjivanja (B) Snimanje s potamnjivanjima.

Jednostruko snimanje niza fotografija brzinom do 90 sl./s za snimanje ključnih trenutaka
Dostupan je novi način rada pojedinačnog snimanja niza fotografija za snimanje akcije koja se odvija u djeliću sekunde. Pritiskom na gumb zatvarača možete brzo snimiti sedam uzastopnih fotografija brzinom ekvivalentnom 90 sl./s, 60 sl./s ili 30 sl./s. Podržani su formati JPEG i RAW i moguće je koristiti samookidač. [1] 90 sl./s ( 0,011 s) [2] 7 fotografija.

Iznimno brzo automatsko fokusiranje s 357 točaka za prepoznavanje faza brzinom od 0,02 s
Brzo i iznimno precizno automatsko fokusiranje može postići iznimnu brzinu dohvaćanja od 0,02 s, najbržu na svijetu, radi preciznog snimanja neponovljivih trenutaka. Ukupno 357 točaka automatskog fokusiranja za prepoznavanje faza žarišne ravnine koje pokrivaju približno 68 % površine slike – najviše na svijetu – funkcionira u kombinaciji s 425 točaka automatskog fokusiranja za prepoznavanje kontrasta i tehnologijom praćenja automatskog fokusiranja velike gustoće radi pouzdanog praćenja objekata koji se nepredvidivo kreću.

Praćenje u stvarnom vremenu omogućuje zadržavanje stabilnog fokusa na objektu
Prvi put u seriji RX podržano je praćenje u stvarnom vremenu. Prilikom praćenja objekta koji se brzo kreće funkcija praćenja fotoaparata koristi sofisticirani algoritam za prepoznavanje objekata (umjetna inteligencija) koji na temelju podataka o boji, uzorku (svjetlini), udaljenosti (dubini) i licu/oku automatski prepoznaje fokus i zadržava ga na objektu snimanja. Tijekom neprekidnog snimanja fotoaparat se oslanja na izračune za automatsko fokusiranje i do 60 puta u sekundi da bi zadržao iznimno precizno praćenje čak i kada se položaj objekta mijenja iz trenutka u trenutak. Praćenje se može pokrenuti i upravljanjem dodirom, za fotografije i videozapise.

Eye AF u stvarnom vremenu za bolje portretne fotografije i fotografije kućnih ljubimaca
Eye AF u stvarnom vremenu prepoznaj i fokusira oči objekata snimanja, čak i kada je dio lica sakriven, kada je lice pozadinski osvijetljeno ili kada objekt snimanja gleda prema dolje. Uz maksimalno 60 izračuna za AF u sekundi automatsko fokusiranje fotoaparata RX100 VII omogućuje napredno neprekidno snimanje i fantastične portretne snimke zahvaljujući preciznom fokusiranju očiju objekta snimanja – osobe ili životinje. Za osobe je za aktiviranje značajke Eye AF u stvarnom vremenu dovoljno je napola pritisnuti gumb zatvarača.

Iznimna kvaliteta slike i niska razina šuma
Slojeviti CMOS slikovni senzor od 20,1 MP od 1,0 inča koristi tehnologiju pozadinskog osvjetljenja radi bolje učinkovitosti prikupljanja svjetlosti. Standardni je ISO raspon 100 – 12800, proširen na ISO64 i ISO80 za fotografije. U kombinaciji s procesorom nudi visoku percipiranu rezoluciju, nisku razinu uma, iznimno preciznu reprodukciju boja i prirodne nijanse kože.

Soft Skin i drugi efekti proširuju vaše kreativne mogućnosti
Fotoaparat nudi široku lepezu posebnih efekata za fotografije. Način rada Soft Skin smanjuje male bore na licu i ublažava nepravilnosti, no održava oštrinu očiju i usta objekta snimanja, a Beauty Effect može se koristiti na već snimljenim slikama. Auto HDR rezultira višim dinamičkim rasponom, odnosno reprodukcijom gradacija u svjetlini i kontrastu koje su slične onima koje percipira ljudsko oko. Brojne mogućnosti kreativnog stila i efekta slika omogućuju stvaranje jedinstvenih slika.

Optical SteadyShot™ ekvivalent 4,0 koraka
U fotoaparat ugrađena stabilizacija slike omogućuje veću brzinu zatvarača ekvivalentnu onoj od F4,0 pri 200 mm, čime se kompenzira podrhtavanje fotoaparata tijekom snimanja iz ruke čak i u telefoto uvjetima ili uvjetima slabog osvjetljenja. U kombinaciji sa sofisticiranim dizajnom optike fotoaparata i naprednim procesorom slike, sve to pridonosi postizanju odlične kvalitete slike. [1] Bez stabilizacije slike Optical SteadyShot™ (simulirano) [2] Sa stabilizacijom slike Optical SteadyShot.

Zatvarač sa zaštitom od izobličenja s opcijom nečujnog snimanja
Elektronički zatvarač sa zaštitom od izobličenja postiže brzine do 1/32000 s, a brzo očitavanje podataka sa slikovnog senzora smanjuje izobličenje za objekte koji se brzo kreću. Možete i isključiti zvuk zatvarača fotoaparata u prizorima osjetljivima na buku, kao što su spontani portreti i fotografije životinja, a biste izbjegli ometajuće škljocanje zatvarača i snimanje objekata u prirodnom stanju.

Snimanje 4K HDR (HLG) videozapisa
Prilikom snimanja 4K (rezolucija QFHD: 3840 x 2160) videozapisa RX100 VII koristi potpuno očitavanje piksela i bez njihova spajanja te preuzorkovanje od 1,7x da bi se omogućila iznimna rezolucija sa smanjenim moiréom i nazubljenim rubovima. Format videozapisa XAVC S podržava snimanje uz veliku brzinu prijenosa (maksimalno 100 Mb/s) i uz mogućnost HLG (Hybrid Log-Gamma) možete gledati HDR slike tako da fotoaparat jednostavno pomoću USB kabela povežete sa Sonyjevim televizorom kompatibilnim s tehnologijom HDR (HLG).

Poboljšano brzo hibridno automatsko fokusiranje i praćenje u stvarnom vremenu za videozapise
Zahvaljujući evoluciji algoritama za automatsko fokusiranje, mogućnost automatskog fokusiranja za snimanje videozapisa poboljšala se u pogledu brzine, preciznosti i performansi praćenja, uključujući bolje rezultate uz slabo osvjetljenje. Automatsko fokusiranje optimizira fokus fotoaparata u skladu s objektom snimanja, a kada je aktivirano praćenje u stvarnom vremenu, možete početi pratiti jednostavno tako da odaberete objekt na zaslonu osjetljivom na dodir, čak i za videozapise. Brzina pogona automatskog fokusiranja i osjetljivost automatskog fokusiranja mogu se prilagoditi, pa možete precizno ugoditi prijelaze prilikom fokusiranja u skladu s prizorom.

Eye AF u stvarnom vremenu za osobe tijekom snimanja videozapisa
Prvi put u fotoaparatima iz serije RX fotoaparat RX100 VII može prepoznati i pratiti oči osoba tijekom snimanja videozapisa uz zadržavanje oštrog i stabilnog fokusa dok se objekt kreće. Fokus se postavlja i zadržava automatski, pa se možete usredotočiti na kadriranje snimki. Ta se značajka može koristiti u kombinaciji s praćenjem na dodir – jednostavno dodirnite odgovarajuću točku na zaslonu osjetljivom na dodir da biste fokusirali lijevo ili desno oko objekta snimanja ili se prebacivali s jednog na drugo oko.

Poboljšana stabilizacija slike za videozapise
Sustav za stabilizaciju slike fotoaparata poboljšan je tako da koristi „Aktivni” način rada tijekom snimanja 4K videozapisa i zahvaljujući poboljšanjima u algoritmima fotoaparata učinak stabilizacije slike prilikom snimanja videozapisa visoke rezolucije također je poboljšan u svakom načinu snimanja uz bolje rezultate. Možete koristiti i dodatnu mobilnu aplikaciju Imaging Edge™ Movie Edit da biste dobili iznimno glatke slike slične onima koje dobivate kada koristite kardanski sklop.

Priključak za vanjski mikrofon
Premda je kompaktna, kamera sadrži novododani priključak koji se može koristiti za priključivanje vanjskih mikrofona. Standardni 3,5-milimetarski ulaz omogućuje korištenje vrhunskih mikrofona za profesionalno snimanje zvuka a filmove i vlogove.

Snimanje videozapisa u okomitom formatu
Fotoaparat podržava snimanje videozapisa u okomitom formatu s ugrađenim metapodacima koji upućuju na usmjerenje fotoaparata. To znači da se videozapisi u tom formatu preneseni na pametne telefone mogu reproducirati i koristiti takvi kakvi jesu, bez potrebe za zakretanjem iz vodoravnog formata.

Snimanje u intervalima za filmove s ubrzanim protokom
Snimanje u intervalima s postavljenim intervalom od 1 do 60 s sada je dostupno izravno u fotoaparatu. Dobivene fotografije mogu se u postprodukciji na PC-ju urediti u videozapis s ubrzanim protokom vremena. Jednostavna funkcija pretpregleda promjenjive brzine omogućuje pregled skice videozapisa s ubrzanim protokom vremena na fotoaparatu.

Izuzetno usporeno snimanje i do 40 puta manjom brzinom
Slojeviti CMOS senzor omogućuje iznimno visoku brzinu prijenosa do 960/1000 sl./s, pa je čak i s telefoto objektivom od 200 mm moguće snimiti impresivan materijal izuzetno usporenih pokreta u krupnom planu. Brzinu prijenosa i postavku snimanja moguće je neovisno postaviti za iznimno usporenu reprodukciju od 1/4 do 1/40 brzine u stvarnom vremenu i uz početni ili završni okidač moguće je ovjekovječiti i neponovljive trenutke.

Podrška za profesionalne tijekove rada snimanja videozapisa
Za zahtjevnije produkcije fotoaparat podržava široku lepezu funkcija za snimanje videozapisa koje su obično dostupne na profesionalnoj opremi, uključujući krivulje gama vrijednosti S-Log3 i S-Log2. Široki dinamički raspon i prostor boja dostupni uz te S-Log profile savršeni su za usklađivanje fotoaparata i minimiziranje prenaglašenih svijetlih dijelova ili gubitka detalja u tamnim dijelovima. Dostupne su i dodatne opcije za profil slike i kreativni stil uz napredne značajke kao što su Gamma Display Assist, mjerenje Zebra, čisti HDMI izlaz s kontrolom snimanja, vremenskom oznakom i proxy snimanjem. Dostupno je sve što je profesionalnim videosnimateljima potrebno u svakodnevnom radu.

Tražilo kojem se pristupa jednim pritiskom
Tražilo XGA OLED Tru-Finder™ nudi oštru rezoluciju (ekvivalentnu 2,35 milijuna točaka), svijetlo vlastito osvjetljenje i visoki kontrast, zbog čega je odlično za pregledavanje snimki i prilagodbu postavki. Optika okulara za elektroničko tražilo smanjuje neželjene refleksije i jamči vidljivost od kuta do kuta. Kada pritisnete skočni prekidač na bočnoj strani kućišta, tražilo je odmah dostupno i može se jednako brzo sklopiti kada se ne koristi.

LCD zaslon s mogućnošću naginjanja pod kutom od 180 s višenamjenskim dodirnim upravljanjem
3-inčni LCD zaslon visoke rezolucije od 921 tisuće točaka koji se može nagnuti prema gore za 180° i prema dolje za oko 90° radi jednostavnog kadriranja ili autoportreta te snimanja iz visokih i niskih kutova. Dodirne funkcije obuhvaćaju zatvarač na dodir (za otpuštanje zatvarača), Touch Focus (za postavljanje točke fokusa), fokus na dodir (za aktiviranje praćenja s fokusiranjem za odabrani objekt) i dodirnu površinu (za jednostavno pomicanje točke fokusa).

Prilagođene funkcije za bolju upotrebljivost
Stavke izbornika funkcija mogu se postaviti neovisno za snimanje fotografija i videozapisa i na zaslonu izbornika dostupni su prikazi pomoći. Značajka My Menu omogućuje fleksibilnu dodjelu 30 stavki izbornika i najčešće korištene funkcije mogu se dodijeliti kontrolnom kotačiću i upravljačkom kotačiću pomoću značajke My Dial.

Ocjene, zaštita i grupe za neprekidno snimanje
U načinu rada za reprodukciju fotografije se mogu ocijeniti i zaštititi od brisanja i te se funkcije mogu praktično dodijeliti prilagođenim tipkama. Slike snimljene neprekidnim snimanjem mogu se prikazivati u grupama prema redoslijedu snimanja, a moguće ih je i izbrisati ili zaštititi jednom radnjom. Uz to, sada na tražilu ili LCD monitoru možete prema želji odabrati neki od četiri različita stila prikaza za neprekidno snimanje.

Učinkovitije upravljanje postavkama zahvaljujući poboljšanom korisničkom sučelju
Da bi snimanje bilo još fluidnije i učinkovitije, najčešće korišteni ISO rasponi i vrste područja fokusiranja imaju istaknut položaj na zaslonima s njihovim postavkama. Fleksibilno fokusiranje pojednostavnjeno je radi bržeg pomicanja unutar kadra – što je idealno za sportske prizore kada objekt često mijenja položaj. Uz to, okvir fokusa sada može biti crvene ili bijele boje radi bolje vidljivosti u raznim okruženjima snimanja, a dodan je i plavi pokazatelj za isticanje vršnih boja za fokus – što idealno za objekte toplih boja.

Proširene mogućnosti uz Imaging Edge Mobile
Pomoću besplatne aplikacije Imaging Edge Mobile možete pokretati i zaustavljati snimanje videozapisa i daljinski snimati fotografije s pametnog telefona ili tableta pomoću ugrađene Wi-Fi® veze. Uz to, snimljene slike i 4K videozapisi mogu se bežično prenijeti na uređaj radi jednostavnog dijeljenja i fotoaparat čak može koristiti podatke o lokaciji s pametnog telefona za označavanje slika putem Bluetooth® veze. Zahvaljujući funkciji automatskog prijenosa u pozadini slike se mogu tijekom snimanja automatski prenositi s fotoaparata na pametni telefon.

Imaging Edge Daljinski, Preglednik i Uređivanje
Unaprijedite fotografiju uz aplikacije Imaging Edge za računala. Koristite značajku “Daljinski” za kontrolu i nadzor snimanja uživo putem PC-ja, “Preglednik” za brz pregled, ocjenu i odabir fotografija iz velikih biblioteka te “Uređivanje” za razvoj RAW podataka u vrhunske fotografije. Stvarajte kvalitetne slike iz Sonyjevih RAW datoteka i učinkovitije upravljajte produciranjem.