Canon Digitalni fotoaparat EOS 90D EF-S 18-135 IS USM (3616C029AA)

13.499,00Kn

Cijena s popustom: 12.824,05Kn
Ušteda: 674,95Kn

Brže DSLR performanse koje vaš približavaju akciji…
Savršena ravnoteža brzine, kvalitete slike i prenosivosti – idealan za prirodu i brze sportove.

  • 32.5 MP
  • 10 fps
  • APS-C
  • 4K video
  • ISO 25 600
  • Wi-Fi i Bluetooth

Na zalihi

SKU: 49222-596 Kategorije: , Oznaka:

Product Description

Potpuno opremljen DSLR fotoaparat koji vam omogućuje prići bliže, snimati brže i snimiti vrhuske slike od 32,5 megapiksela.

Idealno za snimke sportskih događaja i divljih životinja EOS 90D se temelji na senzoru APS-C od 32,5 MP koji objektivima omogućuje 1,6x telefoto dosega koji bi postizali na fotoaparatu punog kadra. Izvrstan za situacije kad morate biti usred akcije.

Sloboda obrezivanja i promjene kompozicije
Fotografije pune razlučivosti s fotoaparata EOS 90D od 32,5 megapiksela moguće je obrezati, rotirati i promijeniti im veličinu uz kvalitetu slike dovoljnu za ispise u velikom formatu. Pronađite scene unutar scene i podesite kompoziciju za savršen rezultat.

Kvaliteta slike koja će vas očarati APS-C CMOS senzor od 32,5 megapiksela uparen je s našim prilagođenim procesorom slike DIGIC 8 za stvaranje fotografija nevjerojatne kvalitete – čistoća, nijanse i boje bogate su, a šum u uvjetima slabog osvjetljenja održavaju se na apsolutnom minimumu. Osjetljivost se prostire do ISO 25 600 pri snimanju iz ruke u uvjetima slabog osvjetljenja, a široki dinamički raspon omogućuje očuvanje detalja u svijetlim istaknutim dijelovima i tamnim sjenama.

Savršen spoj učinkovitosti i prenosivosti
Snimajte iznimne detalje senzorom CMOS od 32,5 megapiksela koji konstruira i proizvodi samo tvrtka Canon. Njegov format APS-C dovoljno je velik za veliku kontrolu nad dubinom polja, no dovoljno malen da bi fotoaparat EOS 90D – i njegovi objektivi – bili prijenosni i savršeno uravnoteženi.

Optimirana kvaliteta slike
Obrada slike u fotoaparatu omogućuje potpuno iskorištavanje kvalitete slike. Našu tehnologija digitalnog optimiranja objektiva (DLO) moguće je primijeniti tijekom snimanja tako da se svaki kadar prilagodi karakteristikama objektiva. Rezultat? Slike su čiste i obiluju detaljima – izravno iz fotoaparata.

Zahvaljujući u kameru ugrađenom obrađivanju RAW datoteke RAW mogu se u kameri obraditi u slike JPEG, a značajkom Creative Assist možete precizno podesiti slike. Procesor DIGIC 8 omogućuje podešavanje slike te stvaranje različitih verzija iste slike od kojih svaka izgleda drugačije i ostavlja drugačiji dojam.

Uhvatite brze prolazne trenutke
Prikažite trenutke koje je nemoguće uhvatiti golim okom, snimajući snimke od 32,5 megapiksela s do 10 sličica u sekundi. Visoke ISO osjetljivosti (do ISO 25 600) omogućuju zamrzavanje radnje nevjerojatno brzim zatvaranjima blende, brzinama čak do 1/8000 s.

Od skrovišta ptica do trkaćih staza
Pratite akciju i snimite nevjerojatne fotografije prolaznih trenutaka. Brzo kontinuirano snimanje, iznimno precizno izoštravanje pri praćenju i izuzetno jednostavno rukovanje ovaj fotoaparat čine idealnim za svakog fotografa divljih životinja ili snimanje sporta i brzih radnji.

Dovoljno brz za hvatanje trenutka
Odličan izbor za fotografe sportskih događaja i divljih životinja: snimanje nevjerojatno detaljnih slika od 32,5 megapiskela brzinom od 10 fps s kontinuiranim izoštravanjem pri upotrebi tražila fotoaparata ili 11 fps u načinu prikaza uživo. Format APS-C osigurava dodatni “domet” s telephoto objektivima pa se svojom kompozicijom lakše možete približiti udaljenoj akciji i stvarati velike, moćne ispise.
Podrška za UHS-II SD memorijske kartice omogućuje brzo pisanje slika u kameri i omogućuje snimanje 58 JPEG datoteka pune veličine, 25 datoteka RAW ili 39 datoteka CRAW u jednom nizu.
Tehnologija prepoznavanja titranja fotoaparata EOS 90D upravlja kontinuiranim brojem sličica u sekundi fotoaparata EOS 90D radi kompenzacije titranja svjetla na koje se često nailazi na zatvorenim sportskim lokacijama.

Ostanite precizni, ostanite usredotočeni
Zahvaljujući profinjenim sustavima automatskog izoštravanja fotoaparata EOS 90D čak je i pokretne objekte moguće pratiti i zadržati izoštrenima. Snimali s nevjerojatnim optičkim tražilom fotoaparata ili njegovim raznovrsnim dodirnim zaslonom promjenjivog kuta nagiba, izoštravanje je brzo, točno i precizno.

Brzo, precizno izoštravanje
45 križnih točaka automatskog izoštravanja raspodijeljene su po optičkom tražilu fotoaparata EOS 90D i omogućuju veću osjetljivost i točnost pri vodoravnom ili okomitom snimanju. Snimajte na svjetlu i u tami od -3 EV te s kombinacijama konverterskih objektiva s maksimalnim otvorom blende od samo f/8.
AF točke moguće je primjenjivati samostalno ili u grupama i područjima – koja se intuitivnim višenamjenskim upravljačkim kotačićem za automatsko izoštravanje brzo i jednostavno premještaju u kadru. Sustav izoštravanja iTR AF upotrebljava informacije o boji i licu za prepoznavanje i praćenje pokretnih subjekata. Upravljajte osjetljivošću izoštravanja i izoštravanjem pri praćenju kako biste ponašanje automatskog izoštravanja fotoaparata prilagodili vrsti fotografiranog objekta.

Dual Pixel CMOS AF
Tijekom snimanja u načinu prikaza uživo ili pri snimanju videozapisa, poznati sustav Dual Pixel CMOS AF tvrtke Canon daje vrhunsku oštrinu i pokrivanje široke površine, kao i sjajne rezultate pri slabom osvjetljenju do -5 EV. S do 100 x 88 % okomitog i vodoravnog pokrivanja kadra i izborom do 5481 položaja automatskog izoštravanja lako možete precizno podesiti svoje kompozicije. Obuhvaćeno prepoznavanje lice i očiju pomaže pratiti ljude u pokretu i zadržati ih izoštrenima.

Snimanje s različitim fokusima
Ako vam je važno postići maksimalnu dubinu polja na cijeloj slici, kao na makro snimkama, snimanje s različitim fokusima jamči potpunu izoštrenost. Jednim pritiskom gumba zatvarača EOS 90D kontinuirano snima uz podešavanje udaljenosti izoštravanja od početnog položaja pa sve do pozadine. Softverom Digital Photo Professional tvrtke Canon zatim je moguće izraditi složene snimke za stvaranje jedne potpuno izoštrene fotografije.

Fotografiranje na putovanjima
Planirate li putovanje na daleke obale ili želite predahnuti od grada? Pronađite nadahnuće i naučite nešto od putopisnih fotografa te otkrijte insajderske savjete i trikove i maksimalno iskoristite svoje avanture.

Upotrebljavajte čišći prikaz
EOS 90D je opremljen svijetlim optičkim tražilom s pribl. pokrivenošću od 100 % s pomoću kojeg akciju možete promatrati dok se događa te lakše pratiti brze objekte, primjerice ptice u letu. Na pametnom prilagodljivom zaslonu prikazuju se informacije ključne za snimanje, tako da i pod pritiskom znate što se događa.

Dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba fotoaparata EOS 90D omogućuje vam udobno snimanje iz različitih kutova. Izoštravate i snimate jednim dodirom, na vrlo intuitivan način.

Brz kao munja, oštar kao igla Zahvaljujući naprednom sustavu automatskog izoštravanja prati i izoštrava čak i najbrže objekte. 45 križnih AF točaka s RGB+IR senzorom eskpozicije od 220 000 piksela za iznimnu osjetljivost pri slabom osvjetljenju te prepoznavanje objekata.

Povezan s vašim digitalnim životom
Ugrađeni Bluetooth i Wi-Fi vašoj kreativnosti dodaju novu dimenziju. EOS 90D radi zajedno s pametnim uređajima s aplikacijom Canon Camera Connect* kako biste lakše podijelili fotografije putem poruka i društvenih mreža. Također je moguće daljinski upravljati fotoaparatom radi ostvarenja alternativnih gledišta.

Oslobodite svog unutarnjeg filmskog redatelja
EOS 90D omogućuje razlučivosti snimanja do 4K i do 120p sličica u sekundi u načinu rada Full HD, što ga čini vrhunskim alatom za izradu filmova. Naš vrhunski sustav izoštravanja Dual Pixel CMOS AF omogućuje izoštravanje i filmski izgled. Priključci za mikrofon i slušalice omogućuju snimanje zvuka čija kvaliteta ne zaostaje za kvalitetom slike.

 

 

 

 

Brzo kontinuirano snimanje

Snimite akciju s do 10 fps

APS-C CMOS senzor s 32,5 megapiksela

Za izvanredne detalje

Pametno optičko tražilo

Ugodna upotreba čak i kroz duga vremenska razdoblja

45 križnih AF točaka s višestrukim kontrolerom

Brzo i precizno izoštravanje čak i pri slabom osvjetljenju

iTR izoštravanje s praćenjem

Zadržite čak i brze objekte izoštrene

Snimanje filmova u 4K i Dual Pixel CMOS AF

Videozapisi i audio-datoteke vrhunske kvalitete

Maksimalni ISO 25 600

Snimanje iz ruke pri slabom osvjetljenju

Wi-Fi i Bluetooth®

Za dijeljenje snimaka i daljinsko upravljanje fotoaparatom*

 

 

 

 

 

 

Radno okruženje

0 – 40 °C, vlažnost zraka 85 % ili manja

Dimenzije (Š x V x D)

140,7 x 104,8 x 76,8 mm

Masa (samo kućište)

Pribl. 701 g

 

 

 

 

 

 

Detaljni tehnički podaci

Senzor slike

Tip

22,3 mm x 14,8 mm CMOS

Efektivni pikseli

Pribl. 32,5 MP

Ukupno piksela

Pribl. 34,4 MP

Omjer

3:2

Niskopropusni filtar

Ugrađeni/fiksni

Čišćenje senzora

Sustav za čišćenje integriran u EOS

Vrsta filtra za boje

Filtar za primarne boje

Procesor slike

Tip

DIGIC 8

Objektiv

Navoj za objektiv

EF/EF-S

Žarišna duljina

Ekvivalentno 1,6x žarišnoj duljini objektiva

Stabilizacija slike

Optički stabilizator slike na kompatibilnim objektivima.
Videozapis: digitalna stabilizacija videozapisa

Izoštravanje

Tip

Pomoću optičkog tražila: TTL-CT-SIR s CMOS senzorom

Pomoću prikaza uživo na LCD zaslonu: Sustav Dual Pixel CMOS AF. Pikseli s otkrivanjem faze ugrađeni u slikovni senzor 1

AF sustav/točke

45 križnih AF točaka
(45 f/5,6 križnih AF točaka, 27 f/8 točaka [9 križnih], središnja točka je
f/2,8 i f/5,6 dvostruka križna) 23

Radni
domet automatskog izoštravanja

EV
-3 – 18 (pri 23°C i ISO100)

Načini rada za automatsko izoštravanje

AI izoštravanje Jedna snimka AI servo

Odabir točke automatskog izoštravanja

Automatski odabir: AF u 45 točaka
Ručni odabir: AF u jednoj točki
Ručni odabir: Spot AF
Ručni odabir: Zone AF
Ručni odabir: Large Zone AF
AF točke mogu se odabrati zasebno za okomito i vodoravno snimanje

Prikaz odabrane točke automatskog izoštravanja

Naznačeno pomoću transmisivnog LCD zaslona u tražilu i zaslona za brzu kontrolu

Prediktivni AF

Da, do 8 m

Zadržavanje automatskog izoštravanja

AF točke mogu se odabrati zasebno za okomito i vodoravno snimanje

Pomoćna zraka za AF

Isprekidano bljeskanje ugrađene bljeskalice ili dodatne namjenske bljeskalice Speedlite

Ručno izoštravanje

Bira se na objektivu

Snimanje s različitim fokusima

Da

Mikropodešavanje automatskog izoštravanja

+/- 20 koraka (postavke za širokokutno i telefoto zumiranje)
Jednaka prilagodba svih objektiva
Pojedinačna prilagodba do 40 objektiva
Prilagodba se memorira za objektive prema serijskom broju

Kontrola ekspozicije

Načini mjerenja

Pomoću optičkog tražila:

Senzor za RGB+IR mjerenje sa 220 000 piksela
Mjerenje uz područje podijeljeno na 216 segmenata (18 × 12)
(1) Mjerenje ekspozicije prema procjeni (povezano sa svim AF točkama)
(2) Djelomično mjerenje (pribl. 6,5 % tražila)
(3) Mjerenje odabranog dijela (pribl. 2 % tražila)
(4) Mjerenje s prioritetom središnjeg dijela

Pomoću prikaza uživo na LCD zaslonu:

(1) Evaluativno mjerenje (384 zone)
(2) Djelomično mjerenje (pribl. 4,5 % LCD zaslona)
(3) Mjerenje odabranog dijela (pribl. 2,6 % LCD zaslona)
(4) Mjerenje s prioritetom središnjeg dijela

Opseg mjerenja

Pomoću optičkog tražila: EV 1 – 20 (pri 23 °C s objektivom od 50 mm f/1,4 pri osjetljivosti ISO 100)

Pomoću prikaza uživo na LCD zaslonu: EV -2 – 20 (pri 23 °C, ISO 100, evaluativno mjerenje)

Videozapis: EV 0 – 20 (pri 23 °C, ISO 100, evaluativno mjerenje)

Zadržavanje automatske ekspozicije

Automatsko: u načinu automatskog izoštravanja za jedno okidanje s evaluativnim mjerenjem svjetla ekspozicija se zaključava nakon izoštravanja.
Ručno: pomoću tipke za zadržavanje automatske ekspozicije u kreativnom načinu rada.

Kompenzacija ekspozicije

+/-5 ekspozicija s povećanjem u koracima od 1/3 ili 1/2 (moguće kombinirati s automatskom ekspozicijom).

AEB

2, 3, 5 ili 7 snimaka +/-3 EV u koracima od 1/3 ili 1/2

ISO osjetljivost

Automatski (100 – 25 600), 100 – 25 600 (u pomacima od 1/3 koraka ili cijelog koraka) ISO se može proširiti na H: 51 200
Tijekom snimanja videozapisa: automatski (100 – 12 800), 100 – 12 800 (u pomacima od 1/3 koraka ili cijelog koraka) ISO se može proširiti na H: 25 600

Zatvarač

Tip

Elektronički kontrolirani zatvarač u žarišnoj ravnini

Brzina

30-1/8000 s (u koracima od 1/2 ili 1/3 EV), žarulja (Ukupni raspon vremena ekspozicije.
Dostupan raspon ovisi o načinu snimanja). Elektronički zatvarač brzine do 1/16000

Ravnoteža bijele boje

Tip

Automatska ravnoteža bijele boje sa slikovnim senzorom

Postavke

AWB (Ambience priority, White priority), Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, White fluorescentno svjetlo, bljeskalica, korisnička prilagodba, postavke temperature boje.
Kompenzacija ravnoteže bijele boje:
1. Plava/jantarna +/-9
2. Magenta/zelena +/-9.

Prilagođena ravnoteža bijele boje

Da, moguće je registrirati jednu postavku

Podešavanje ravnoteže bijele boje snimanjem niza slika

+/-3 razine u povećanjima od jednog koraka
3 snimke s različitim postavkama po svakom okidanju.
Moguće odabrati između postavki plava/jantarna ili magenta/zelena.

Tražilo

Tip

Pentaprizma

Pokrivenost (okomito/vodoravno)

Pribl. 100 %

Povećanje

Pribl. 0,95x 4

Udaljenost oka

Pribl. 22 mm (od okulara do središta objektiva)

Korekcija dioptrije

-3 do +1 m-1 (dioptrijski)

Zaslon za izoštravanje

Fiksni (LCD zaslon s transmisijom svjetla)

Zrcalo

Poluzrcalo s brzim povratom (prijenos: refleksija 40:60, bez neželjenih efekata za EF600 mm f/4 IS USM ili s kraćim)

Informacije u tražilu

AF informacije: AF točke, potvrda fokusa, način odabira AF područja Informacije o ekspoziciji: trajanje ekspozicije, otvor blende, ISO brzina (uvijek se prikazuje), zaključavanje automatske ekspozicije, razina/kompenzacija ekspozicije, krug za mjerenje odabranog dijela, upozorenje ekspozicije, automatsko biranje ekspozicije. Informacije o bljeskalici: bljeskalica spremna, brza sinkronizacija, zaključavanje ekspozicije bljeskalice, kompenzacija ekspozicije bljeskalice, svjetlo za smanjenje efekta crvenih očiju.
Informacije o slici: informacije o kartici, maksimalni niz (prikaz 2 znamenke), prednost svijetlih tonova (D+).
Informacije o kompoziciji: mreža, elektronička libela, omjer širine i visine Druge informacije: provjera baterije, simbol upozorenja, prepoznavanje treperenja

Pregled dubinske oštrine

Da, tipkom za pregled dubinske oštrine.

LCD zaslon

Tip

3:2 Clear View II TFT dodirni zaslon prilagodljivog kuta, veličine 7,7 cm (3″), pribl. 1 040 000 točaka

Pokrivenost

Pribl. 100 %

Kut gledanja (vodoravno/okomito)

Pribl. 170°

Premaz

Protiv mrlja

Prilagodba svjetline

Prilagodljivo na jednu od sedam razina

Opcije prikaza

(1) Zaslon za brzi pregled
(2) Postavke fotoaparata
(3) Elektronička libela

Bljeskalica

Ugrađena bljeskalica GN (ISO 100, metri)

12

Pokrivenost ugrađene bljeskalice

žarišna duljina do 17 mm (ekvivalentno za 35 mm: 27 mm)

Brzina punjenja ugrađene bljeskalice

Pribl. 3 sekunde

Načini rada

Automatski, Ručna bljeskalica, Ugrađeni Speedlite predajnik

X-sync

1/250 s

Kompenzacija ekspozicije za bljeskalicu

+/- 3 EV u koracima od 1/2 ili 1/3

Više snimaka s raznim ekspozicijama bljeskalice

Da, s kompatibilnom vanjskom bljeskalicom

Zadržavanje ekspozicije bljeskalice

Da

Sinkronizacija druge zavjese

Da

Priključnica za bljeskalicu / PC priključnica

Da/Ne

Kompatibilnost vanjske bljeskalice

E-TTL II s bljeskalicama Speedlite serije EX, podrška za više bežičnih bljeskalica

Upravljanje vanjskom bljeskalicom

putem izbornika na fotoaparatu

Snimanje

Načini rada

Scene Intelligent Auto (inteligentni automatski način rada prepoznavanja scena)
(fotografije i videozapisi), Creative Auto (kreativni automatski), SCN
(Portrait (portret), Landscape (pejzaž), Close-up (krupni plan), Sports
(sport), Night Portrait (noćni portreti), Handheld Night Scene (noćna scena s
fotoaparatom u ruci), HDR Backlight Control (HDR kontrola pozadinskog
osvjetljenja), Food (hrana), Kids (djeca), Candlelight (svjetlost svijeće)
Group Photo (grupna fotografija), Panning (pomicanje)), Creative filters )
kreativni filtri), Program AE (program autoekspozicije), Shutter priority AE
(autoekspozicija s prednošću zatvarača), Aperture priority AE
(autoekspozicija s prednošću otvora blende), Manual (ručno) (fotografije i
videozapisi), Bulb (proizvoljna ekspozicija), Custom 1 (prilagođeno 1),
Custom 2 (prilagođeno 2)

Stil slike

Auto (automatski), Standard (standardno), Portrait (portret), Landscape (pejzaž),
Fine detail (sitni detalji), Neutral (neutralno), Faithful (vjerno),
Monochrome (crno-bijelo), User Defined (korisnički definirano) (x3)

Prostor
boje

sRGB
i Adobe RGB

Obrada slike

Prednost svijetlih tonova (standardno i poboljšano)
Auto Lighting Optimizer (4 postavke)
Digital Lens Optimizer
Smanjenje šuma kod duge ekspozicije
Smanjenje šuma za veliku ISO osjetljivost (4 postavke)
Smanjenje šuma kod više snimaka
Automatska korekcija perifernog osvjetljenja objektiva i korekcija kromatske aberacije
Creative Assist
Kreativni filtri (Grainy B/W (zrnato C/B), Soft focus (meki fokus), Fish-eye
effect (efekt ribljeg oka), Water painting effect (efekt akvarela), Toy
camera effect (efekt fotoaparata igračke), Miniature effect (efekt
minijature), HDR živopisni umjetnički, HDR dojmljivi umjetnički, HDR reljefni
umjetnički, HDR standardni umjetnički)
Višestruka ekspozicija
Obrada RAW slika – samo prilikom reprodukcije slike
Promjena veličine na M ili S1, S2

Načini okidanja

Jedna, Sporo kontinuirano, Brzo kontinuirano, Samookidač (kontinuirano, kontinuirano pomicanje, 2 s + na daljinu, 10 s + na daljinu), tiho jednostruko snimanje, tiho kontinuirano snimanje 5

Kontinuirano snimanje

Maks. Pribl. 10 fps (brzina se održava za 58 JPEG i 25 RAW s UHS-II karticom)
Maks. prikaz uživo Pribl. 11 fps. s automatskim izoštravanjem jedne snimke, 7 fps sa Servo AF 67

Intervalometar

Ugrađeni, broj snimaka može se odabrati od 1 do 99 ili neograničeno. Moguć je mjerač vremena u Bulb načinu rada

Način prikaza uživo

Tip

Elektroničko tražilo sa senzorom slike

Pokrivenost

Pribl. 100 % (vodoravno i okomito)

Broj sličica u sekundi

59,94 fps

Izoštravanje

Ručno izoštravanje (povećavanje slike 5 x ili 10 x na bilo kojoj točki na zaslonu)
Automatsko izoštravanje: Dual Pixel CMOS AF (prepoznavanje lica i automatsko
izoštravanje s praćenjem, Eye AF, FlexiZone – višestruko, FlexiZone – jednostruko), podešavanje osjetljivosti praćenja (-2 do +2), praćenje ubrzanja (-2 do +2), automatska zamjena točke pri automatskom izoštravanju (0 do +2)

Mjerenje

Ručno izoštravanje (povećavanje slike 5 x ili 10 x na bilo kojoj točki na zaslonu)
Automatsko izoštravanje: Dual Pixel CMOS AF (prepoznavanje lica i automatsko
izoštravanje s praćenjem, Eye AF, FlexiZone – višestruko, FlexiZone – jednostruko), podešavanje osjetljivosti praćenja (-2 do +2), praćenje ubrzanja (-2 do +2), automatska zamjena točke pri automatskom izoštravanju (0 do +2)

Opcije prikaza

Mreža (x3), histogram, elektronička libela,

Tip datoteke

Vrsta fotografije

JPEG: Fine, Normal (sukladno s Exif 2.31) / Design rule za sustav Camera File (2.0)
RAW: RAW (CR3 14-bitni), CRAW (Compact RAW)
Digital Print Order Format [DPOF] sukladan s verzijom 1.1

RAW+JPEG simultano snimanje

Da, moguća je svaka RAW + JPEG kombinacija.

Veličina fotografije

RAW: (3:2) 6960 x 4640, (4:3) 6160 x 4640, (16:9) 6960 x 3904, (1:1) 4640 x 4640

JPEG
3:2 (L) 6960 x 4640, (M) 4800 x 3200, (S1) 3472 x 2320, (S2) 2400 x 1600
JPEG 4:3 (L) 6160 x 4640, (M) 4256 x 3200 (S1) 3072 x 2320 (S2) 2112 x 1600
JPEG 16:9 (L) 6960 x 3904, (M) 4800 x 2688 (S1) 3472 x 1952 (S2) 2400 x 1344
JPEG (1:1) (L) 4640 x 4640, (M) 3200 x 3200, (S1) 2300 x 2300 (S2) 1600 x 1600

RAW
obrada i promjena veličine u fotoaparatu dostupni su tijekom reprodukcije

Vrsta videozapisa

MP4
[Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

Veličina videozapisa

4K – 3840 x 2160 (29,97, 25 fps) 8
Full HD – 1920 x 1080 (119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25 fps)8
HD – 1280 x 720 (59,94, 50 fps)
HDR – 1920 x 1080 (29,97, 25 fps)
Način rada 4K s ubrzanim protokom vremena – 3840 x 2160 (29,97, 25 fps)

Trajanje videozapisa

Maks. trajanje 29 min 59 s, maks. veličina datoteke 4 GB (ako veličina datoteke premaši 4 GB, automatski će se izraditi nova, osim u videozapisima s ubrzanim protokom vremena. Kartice exFat formata nemaju ograničenje veličine datoteke)

Mape

Nove je mape moguće ručno izraditi i odabrati

Numeriranje datoteka

(1) Susljedno numeriranje
(2) Automatski povratak na tvorničke postavke
(3) Ručni povratak na tvorničke postavke

Ostale značajke

Materijali kućišta

Legura aluminija i polikarbonatna smola sa staklenim vlaknima

Masa (samo kućište)

Pribl. 701 g (standardna CIPA provjera, s baterijom i memorijskom karticom)

Korisničke funkcije

29 korisničkih funkcija

Oznaka metapodataka

Informacije o autorskim pravima (mogu se postaviti na fotoaparatu)
Ocjena slike (0 – 5 zvjezdica)

LCD / osvjetljenje

Da/Da

Otpornost na vodu/prašinu

Da

Zvučni podsjetnik

Ne

Inteligentni senzor usmjerenja

Da

Zumiranje prilikom reprodukcije

1,5x – 10x

Formati prikaza

(1) Jedna slika s podacima (2 razine)
(2) Jedna slika
(3) Prikaz 4 slike
(4) Prikaz 9 slika
(5) Indeks s 36 slika
(6) Indeks sa 100 slika
(7) Prikaz s preskakanjem
(8) Uređivanje videozapisa

Prikaz slajdova

Odabir slike: sve slike, po datumu, po mapi, filmovi, fotografije, zaštita
Vrijeme reprodukcije: 1/2/3/5/10/20 sekundi
Ponavljanje: uključeno/isključeno
Pozadinska glazba: uklj./isklj.
Efekt prijelaza: isključeno, pomicanje 1, pomicanje 2, postupno zatamnjivanje
1, postupno zatamnjivanje 2, postupno zatamnjivanje 3

Histogram

Svjetlina: Da
RGB: Da

Upozorenje o svijetlim tonovima

Da

Brisanje/zaštita slike

Brisanje: jedna slika, odabrani raspon, sve slike u mapi ili sve slike na kartici
Zaštita: jedna slika, odabrani raspon, sve slike u mapi ili sve slike na kartici

Kategorije izbornika

(1) Izbornik snimanja (x6)
(2) Izbornik za reprodukciju (x4)
(3) Izbornik za bežičnu vezu
(4) Izbornik za postavljanje (x5)
(5) Izbornik korisnički prilagođenih funkcija
(6) Moj izbornik

Jezici izbornika

29 jezika
Engleski, njemački, francuski, nizozemski, danski, portugalski, finski,
talijanski, ukrajinski, norveški, švedski, španjolski, grčki, ruski, poljski,
češki, mađarski, vijetnamski, hinduski, rumunjski, turski, arapski, tajski,
pojednostavljeni kineski, tradicionalni kineski, korejski, malajski,
indonezijski i japanski

Nadogradnja programskih datoteka

Korisniku je omogućena nadogradnja.

Sučelje

Računalo

USB
Micro-B
Kabel za povezivanje IFC-600PCU

Wi-Fi

Bežični LAN (IEEE802.11b/g/n), (samo 2,4 GHz, 1 – 11 kan.)

Wi-Fi zaštita

Pristupna točka na fotoaparatu: WPA2-PSK sa šifriranjem AES ili otvorena
Infrastruktura: dijeljeni ključ, sa šifriranjem WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK sa šifriranjem TKIP/AES ili otvorena

Bluetooth

Bluetooth® (verzija specifikacije 4.1, Bluetooth niskoenergetska tehnologija) 9

Drugo

Mini HDMI izlaz
Moguć je izlaz YCbCr 4:2:2, 8-bitni putem HDMI izlaza za usmjeravanje videozapisa s ili bez informacija o snimanju.
Završne opcije obuhvaćaju [s informacijama], [Čisti / 4K izlaz] i [Čisti / FHD izlaz]. Podrška za slanje HDR signala na kompatibilne televizore
Vanjski mikrofon (stereo mini priključak od 3,5 mm), priključnica za slušalice (stereo mini priključak)

Direct Print

Pisači tvrtke Canon

Canonovi kompaktni fotopisači i PIXMA Pisači koji podržavaju PictBridge putem bežične LAN mreže

PictBridge

Da (putem bežične LAN mreže)

Pohrana

Tip

SD, SDHC, SDXC (UHS-II kompatibilnost)

Podržani OS

PC i Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 7 SP1 10
Mac OS X 10.14 / 10.13 / 10.12

Softver

Obrada slike

Digital Photo Professional 4
DPP Express

Drugo

Picture
Style Editor,
EOS Utility,
Image Transfer Utility
Picture Style editor
Aplikacija Camera Connect dostupna je za iOS i Android uređaje s operativnim sustavom iOS 11.4 (ili novijim) ili Android 5.0 (ili novijim)

Napajanje

Baterije

Punjiva litij-ionska baterija LP-E6N (u kompletu), ugrađena, za datum i postavke

Trajanje baterije

Pribl. 1300 (pri 23 °C, AE 50 %, FE 50 %)11
Pribl. 1200 (pri 0°C, automatska ekspozicija 50 %, ekspozicija bljeskalice 50 %)

Indikator baterije

6 razina + postotak

Štedi energiju

Isključenje nakon 1, 2, 4, 8, 15 ili 30 min.

Pomagala

Tražilo

Štitnik za oči Eb
Gumeni okvir Eb, leća za korekciju dioptrije serije E
Produžetak okulara EP-EX15
Povećalo MG-Eb
Kutno tražilo C

Torbica

Kožnata torbica EH21-L

Uređaj za bežični prijenos datoteka

Ugrađeni Wi-Fi prijenos
Za Bluetooth funkciju s aplikacijom Camera Connect pametni uređaj mora imati Bluetooth verziju 4.0 (ili noviju). Osim toga, pametni uređaj mora upotrebljavati operativni sustav iOS 11.4 (ili noviji) ili Android 5.0 (ili noviji)

Objektivi

Svi objektivi serije EF i EF-S

Bljeskalica

Bljeskalice Speedlite tvrtke Canon (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, EL-100, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, odašiljač Speedlite ST-E2, odašiljač Speedlite ST-E3-RT)

Držač za bateriju

BG-E14

Daljinski upravljač/okidač

Daljinski okidač RS-60E3, daljinski upravljač RC-6, daljinski upravljač BR-E1, daljinski upravljač s mjeračem vremena TC-80N3 samo kada se upotrebljava s adapterom za daljinski upravljač RA-E3

Drugo

Usmjereni stereo mikrofon DM-E1
GPS prijemnik GP-E2
Traka za ruku E2

Svi se podaci temelje na Canonovim standardnim metodama testiranja, osim ako je naznačeno drukčije.

Podložno promjenama bez upozorenja.

1.

Dual Pixel CMOS AF – automatsko izoštravanje pokriva područje do pribl. 100 % okomito x 88 % vodoravno od kadra, ovisno o objektivu

2.

Periferne križne AF točke neće funkcionirati kao križne AF točke kod sljedećih objektiva: EF 35-80mm f4-5.6 (II/III/USM), EF35-105mm f4.5-5.6 (USM). EF 80 – 200 mm f4,5 – 5,6 (II)

3.

Broj točaka za automatsko izoštravanje, križnih točaka za automatsko izoštravanje i dvostrukih točaka za automatsko izoštravanje razlikuje se ovisno o objektivu koji se koristi. Cijeli popis kompatibilnosti potražite u priručniku za proizvod na web-stranici www.canon-europe.com/support

4.

S 50-milimetarskim objektivom s izoštravanjem do beskonačnosti, -1m-1 dpt

5.

Tihi način rada motora smanjuje buku mehanizma zrcala, način rada s elektronskim zatvaračem dostupan je u prikazu uživo za tihe pojedinačne snimke

6.

Temelji se na uvjetima testiranja tvrtke Canon, JPEG, ISO 100, standardni stil slike. Razlikuje se ovisno o predmetu fotografiranja, marki i kapacitetu memorijske kartice, kvaliteti snimanja fotografija, ISO osjetljivosti, načinu rada, stilu slike, funkcijama za vlastito postavljanje itd.

7.

Brzina funkcije kontinuiranog snimanja testirana je na temelju standardnih metoda testiranja tvrtke Canon. Funkcija zahtijeva kompatibilnu UHS II memorijsku karticu, a ukupan broj slika ovisi o objektu koji snimate, postavkama i proizvođaču memorijske kartice

8.

Za 4K videozapis ili Full HD od 120 fps potrebna je UHS-I kartica klase brzine 3 ili više, a za Full HD potrebna je SD kartica klase brzine 10 ili više

9.

Za Bluetooth funkciju s aplikacijom Camera Connect pametni uređaj mora imati Bluetooth verziju 4.0 (ili noviju). Osim toga, pametni uređaj mora upotrebljavati operativni sustav iOS 11.4 (ili noviji) ili Android 5.0 (ili noviji)

10.

Softverske aplikacije kompatibilne sa sustavom Windows 10 samo u načinu rada sustava Windows 10 za stolna računala

11.

Temelji se na CIPA standardu i upotrebi baterije te formatu memorijske kartice koju ste dobili s fotoaparatom, osim ako nije drugačije naznačeno