Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Canon predstavio EOS R8 i EOS R50 mirrorless fotoaparate

Canon predstavio EOS R8 i EOS R50 mirrorless fotoaparate

16. 02. 2023.

Canon EOS R8 i EOS R50 Mirrorless fotoaparati

Novi modeli dolaze u varijantama samo kućište (body) fotoaparata EOS R8 i EOS R50 u crnoj boji i EOS R50 u bijeloj boji, novi telefoto zum objektiv RF-S 55-210mm, sjenilo objektiva ET-60B, RF 24-50mm široki do normalni zum objektiv za full-frame fotoaparate, komplet EOS R50 koji sadrži zum objektiv od 18-45mm u crnoj ili bijeloj boji, komplet EOS R50 koji sadrži objektive za zumiranje od 18-45mm i 55-210 mm i komplet EOS R8 koji sadrži RF 24-50mm zum objektiv.

 

Canon je dizajnirao EOS R50 kao prvi izbor za nadogradnju streamera i kreatora sadržaja. Lagan i kompaktan, EOS R50 može se koristiti kao web kamera, emitirati video uživo u punoj HD rezoluciji pri 30 fps i može snimati podcaste i vlogove dulje od 30 minuta odjednom. Kamera također renderira neobrezani 4K video pri do 30 fps s oversample-om od 6K i full HD video pri do 120 fps, a ima 24,2 Mpx APS-C CMOS senzor i DIGIC X Image Processor, koji pokreće automatske mogućnosti fotoaparata.

Za streamere, "Movie for Close-Up Demos Mode" osigurava da objekti koji se nalaze blizu objektiva, kao što su video zapisi za raspakiravanje (unboxing) ili upute za šminkanje, budu pravilno izoštreni. Advanced A+ Assist pojednostavljuje automatski način rada u postavkama s teškim osvjetljenjem, a Dual Pixel CMOS Autofocus II sustav pokriva cijelo područje senzora sa 651 autofokusnom zonom koja može detektirati i pratiti ljude, životinje i vozila. Uparite to s kontinuiranim snimanjem do 15 fps s elektroničkim zatvaračem i teško ćete propustiti snimak.

 

EOS R8 je full-frame nadogradnja za one koji su već u Canon-ovom ekosustavu bez ogledala. Također ima 24,2 Mpx full-frame CMOS senzor i DIGIC X Image Processor, sposoban za postizanje visoke kvalitete slike i širokog dinamičkog raspona u fotografijama, te ima Dual Pixel CMOS Autofocus II sustav s 1053 autofokusne zone i automatskim otkrivanjem i praćenjem subjekta. R8 je dostupan kao web kamera i za livestreaming i može snimati neobrezani 4K pri 60 fps s oversample-om od 6K i full HD do 180 fps. Pri 29,97 fps, kamera može snimati video do dva sata za podcaste, vlogove ili druge dugotrajne video sadržaje. Stabilizacija slike Movie Digital IS u pet osi smanjuje vibracije uzrokovane podrhtavanjem fotoaparata kada se koristi RF leća s optičkom stabilizacijom slike.

Kako bi dodatno privukli streamere, obje kamere imaju Vertical Movie Mode, koji omogućuje reprodukciju videozapisa u okomitoj orijentaciji prilikom gledanja na pametnom telefonu, i funkciju "Aspect Markers", koja označava različite omjere stranica društvenih medija za pojednostavljene kompozicije. Dodatno, obje kamere podržavaju žično i bežično povezivanje s vašim pametnim telefonom putem USB-C priključka i ugrađene Wi-Fi i Bluetooth tehnologije.

Ukoliko se dvoumite i dalje razmišljate da li je EOS R8 za vas, pogledajte što o tome kaže Tomislav Može kako bi vam pomogao pri odabiru - LINK

 

RF 24-50mm široki do normalni zum objektiv lagana je standardna alternativa za zumiranje za fotoaparate punog formata s maksimalnim otvorom blende f/4,5-6,3 s optičkom stabilizacijom slike. Objektiv ima dva asferična elementa i Canon Super Spectra premaz za smanjenje "ghostinga" i odbljeska. Koračni motor za fokusiranje (STM) omogućuje gladak, tih autofokus pri snimanju videa. Na senzorima slike veličine APS-C, objektiv ima približno ekvivalentnu pokrivenost od 38-80 mm.

 

Telefoto zum objektiv RF-S 55-210mm za full-frame i APS-C fotoaparate ima maksimalni otvor blende f/5-7.1 s optičkom stabilizacijom slike. Pokrivenost objektiva na senzorima veličine APS-C je otprilike 88-336 mm. Kvaliteta slike dolazi od dva staklena elementa s ultraniskom disperzijom, jednog asferičnog elementa i Canon Super Spectra premaza za smanjenje "ghostinga" i odbljeska. Koračni motor za fokusiranje (STM) je prikladan za glatko, tiho automatsko fokusiranje pri snimanju videa. Objektiv je također kompatibilan s dodatnim sjenilom objektiva ET-60B za blokiranje sunčeve svjetlosti, sprječavanje odbljeska objektiva i zaštitu objektiva od krhotina i ogrebotina.

 

Za detaljnije informacije o ovim novim Canon modelima svakako posjetite stranice proizvoda.

VSC Pro+ Web Trgovina   Kupovina Online